11A JORNADA D’EMPRENEDORIA

El repte de la internacionalitat en un món glocal* 

Sembla que va ser ahir quan la paraula globalització es va posar en boca de tots. En els anys 60, la idea del veïnatge universal de McLuhan va prendre força. No hi ha dubte que la comunicació i la revolució digital són les que han donat forma a la globalització, a més de marcar el ritme d’aquesta. Això té conseqüències socials, polítiques i, per descomptat, econòmiques. 

Un mercat global implica una redefinició de les fronteres. El món obre les seves portes al comerç plantejant reptes per els que busquen fer el salt a la internacionalització. La dinàmica es torna encara més interessant quan es pensa en la connexió entre el local i el global. Les eines del nostre temps ens permeten pensar i plantejar una idea de negoci des de i per al local però amb el món en l’horitzó.

Redefinir les fronteres ens porta a potenciar el talent i el coneixement. La mobilitat pròpia d’aquest context fa necessari obrir espais locals que concentrin, fomentin i articulin el coneixement i talent internacional per generar noves perspectives d’acord amb les necessitats del món. Emprendre en un món glocal* és el producte de la trobada a l’àmbit local de perspectives i talents internacionals.

És així com la idea de pensar globalment per actuar localment ens porta a noves formes i models d’emprenedoria. Els reptes són constants i el món es transforma dia a dia. Per això és fonamental estar al dia, conèixer les eines que tenim a l’abast de la mà per aprofitar millor les oportunitats. La redefinició de les fronteres es fa dia a dia. Estàs preparat/da per a fer el salt?

*Es refereix a la persona, grup, divisió, unitat, organització o comunitat que està disposada i és capaç de “pensar globalment i actuar localment”. El concepte implica que l’empresa s’adapti a les peculiaritats de cada entorn, diferenciant els seus productes en funció de les demandes locals.


INSCRIU-T’HI!

 
 
Jornada conduïda per Joan Grivé (@sir.joan), instagramer i col·laborador en diferents mitjans de comunicació.

Conferències

09:35h Cas empresarial: Robin-Hat: Barrets de quiròfan amb actitud

A càrrec de Javier Garrido; soci fundador.

Amb presència a 16 països, Robin-Hat ha esdevingut un projecte internacional. Des dels seus inicis a nivell local, de seguida comença a actuar de manera global a través de plataformes de marketplace, online.

El seu fundador ens explicarà les claus de l’èxit d’aquest projecte, de la cultura d’empresa que tenen: la rapidesa, del seu constant diàleg amb el client i dels valors de marca i equip. 

 
11:00h La solució comença per Co-

A càrrec d‘Alfons Cornella; fundador d’Infonomia i Co-Society

El món és massa complex per a resoldre’l sol. Qualsevol solució que aporti nou valor al mercat consta d’aportacions de persones i empreses diferents. Una de les grans oportunitats dels propers anys consistirà en aprendre a combinar eficientment i ràpidament les propostes de valor d’empreses diferents.

Fàcil de dir, difícil de fer. Donarem algunes idees sobre com ho fan algunes empreses. Finalment, no hi ha cap futur que no passi per Àsia. Trobar partners allà s’ha convertit ja en una necessitat inexcusable.

Panell empresarial

12:30h Experiències empresarials

Introdueix i modera el panell empresarial:

 

Manel Garcia Puig, responsable de Màrqueting i vendes d’ImaginCafè.   

 

 

Participants al panell:

 

Mamen Martí, directora del projecte BCNTECH4WOMEN

 

 

 

 

 

Mercè Martí, presidenta executiva de Kreston Iberaudit

 

 

 

 

 

 

Alex Frías, emprenedor del programa  Erasmus for Young Entrepreneurs

Networking

Activitat relacional on els assistents de la jornada realitzaran reunions de networking prèviament establertes a través de l’App de l’esdeveniment*.

*L’enllaç a l’app us el facilitarem un cop hàgiu omplert la inscripció.

Com pots participar al networking? Consulta AQUÍ les instruccions

Projecció Vídeo

Projecció de vídeo sobre l’internacionalitat.

 

BE BUSINESS SANT CUGAT

L’11a Jornada d’Emprenedoria és una activitat del BeBUSINESS SANT CUGAT, un esdeveniment creat per l’Ajuntament de Sant Cugat amb la voluntat de consolidar Sant Cugat com a una ciutat de referència i punt de trobada entre nous emprenedors i professionals relacionats amb la creació d’empreses.
DESCARREGA’T EL PROGRAMA COMPLET

ORGANITZA

PATROCINA

COL·LABORA

AMB EL SUPORT DE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *